Mediteranske kajzerice

Sastojci

  • 500 g brašno tipa 400
  • sveži kvasac - 20 grama
  • 1 kašičica so
  • 100 gr seckanih maslina
  • 75 ml maslinovog ulja
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica sirće
  • 1 + 1 ( za premazivanje) jaje
  • 250 ml mleka

Opis

60'
25'
0
0
  • Kvasac potopite u malo toplog mleka (ostatak mleka ostavite da zamesite testo), dodati kašičicu brašna i kašičicu šećera, pa sačekati da nadođe. Promešati brašno i so u posebnoj posudi, a zatim dodati nadošli kvasac, sitno seckane masline, jaje, sirće, pa sa preostalim mlekom zamesiti glatko testo.
  • Pokriti testo krpom na toplom i pustiti da odmara oko pola sata dok se testo ne udvostruči. Podeliti ga na manje delove i oblikovati loptice željene veličine.Poređati loptice na pleh obložen papirom za pečenje i ostaviti da odmaraju još 15 minuta dok se rerna ne zagreje.Premazati ih umućenim jajetom i na nekoliko mesta zaseći makazama.Peći na 200 stepeni oko 25 minuta dok ne dobiju lepu boju

Bonus saveti

Ukus koji će svakoga fascinirati!

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam