Mirisna štrudla sa orasima

Objavljeno 05.02.2016. od Sandra Marković

Sastojci

  • 1/2 l mleka
  • 1/2 kockice Alfa kvasca
  • narendana kora od 1 limuna
  • 1 margarin
  • 4 zumanca
  • 5 kasika secera
  • brasno po potrebi
  • Potrebno je za nadev:
  • 400 gr mlevenih oraha
  • iscedjen sok od 2 narandze
  • 70 gr margarina
  • 7 kasika secera u prahu.
  • Potrebno je jos:
  • 7 kasika ulja i 7 kasika vode za premazivanje strudle
  • secer u prahu za posipanje strudle

Opis

40'
35'
0
0
  • U mlako mleko staviti kvasac da nadodje.Dodavati brasno po potrebi,narendati koru od 1 limuna i umesiti glatko testo.Testo ostaviti da naraste.Posebno penasto umutiti zumanca sa margarinom i secerom.Nadoslo testo premesiti i podeliti na 4 dela.Svaki deo razvuci oklagijom,premazati umucenom smesom i redjati jedan na drugi.Poslednji deo se ne premazuje.Oklagijom razvuci testo u cetvrtastu koru i premazati je nadevom.Nadev se priprema na sledeci nacin:Margarin penasto umutiti sa secerom u prahu,dodati mlevene orahe i sok od narandze.Lepo promesati da se sastojci sjedine.Koru premazanu sa nadevom uviti u rolat i ostaviti malo da naraste.Kada naraste premazati je mesavinom ulja i vode i peci na 200 C dok ne porumeni.U toku pecenja vaditi strudlu par puta i premazivati je vodom i uljem.Pecenu strudlu posuti secerom u prahu.Prijatno!

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam