Ninine mantije

Objavljeno 08.09.2021. od Nikolina

Sastojci

  • 300g mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 jajeta
  • 500g brašna
  • 250ml mleka
  • 50g maslaca
  • 40g svežeg kvasca
  • 100g sira
  • So i šećer

Opis

50'
25'
0
0
  • Izmrviti kvasac, pomešati sa malo mlakog mleka i kašičicom šećera, ostaviti kvasac da nadođe.
  • Kada nadođe pomešati ga sa brašnom, jednim jajetom, mlekom, maslacem, jednom supenom kašikom soli i jednom supenom kašikom šećera. Umesiti testo. Ostaviti ga da malo naraste (nekih 10 minuta), za to vreme napraviti kuglice od mesa.
  • U meso, dodamo glavicu crnog luka, koju smo izrendali i jednu supenu kašiku soli. To sve sjediniti.
  • Nakon toga, razvučemo testo i vadimo krugove. Na svaki krug staviti meso, ja sam na nekoliko stavila domaći kačkavalj. Nakon toga, zatvorimo mantiju, i oblikujemo je u lopticu.
  • Izlupati 2 jajeta, i umakati svaku mantiju u jaja. Poređati mantije na pek papir, jednu uz drugu i posuti susamom, ako želite. Peći u zagrejanoj rerni na 200°, 20-25 minuta. Prijatno!

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam