Pancerote

Sastojci

  • 100 ml jogurta
  • 350 g brasna
  • 100 ml ulja
  • 1/2 kesice praska za pecivo
  • kasicica soli
  • 200 g cajne kobasice
  • 100 g trapist sira
  • 100 ml kecapa
  • kasicica origana
  • 1 jaje

Opis

45'
35'
0
0
  • 1) Od jogurta, brasna, ulja, praska za pecivo i soli umesiti glatko testo.
  • 2) Cajnu kobasicu i trapist sitno iseckati. Dodati kecap i origano i pomesati.
  • 3) Testo razvuci sto tanje, otprilike 2-3 mm i vaditi casom ili modlom krugove.
  • 4) Svaki krug jos malo oklagijom rastanjiti i staviti kasicicu nadeva, presaviti testo na pola i viljuskom dobro pritisnuti krajeve.
  • 5) Redjati u pleh oblozen papirom za pecenje i premazati umucenim jajetom.
  • 6) Peci u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25-35 minuta.

Bonus saveti

Umesto cajne, mozete staviti pecenicu, sunku, kulen, sir po zelji ili sta god volite. Omiljeno pecivo moje najbolje drugarice i bivse cimerke i moje, jer nas podseca na studentske dane, na nesto prvo sto smo nas dve mesile za njen rodjendan. Svim drugarima se dopalo, pa smo posle pravile bas cesto, bez povoda. Stan nam je uvek bio pun i ispunjen mirisom domacih, studentskih pancerota. Kako je samo to vreme bilo divno...Bas budi lepe emocije.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam