Panettone

Objavljeno 07.11.2015. od Adilja Hodza

Sastojci

  • Potrebno je:
  • 400-500 g brašna
  • 1 kockica Vrenje kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 125 g putera
  • 3 žumanca
  • 1,5 dl mleka
  • 100 g suvog grožđa
  • 1/2 limuna - narendane kore
  • 1 narandža - narendane kora
  • malo soli
  • 50 g badema
  • 1 kesica vanilin šećer
  • 50 g čokolade
  • 125 g šećera
  • šećer u prahu - za posipanje

Opis

40'
50'
0
0
  • Izmrvljeni kvasac pomešajte sa kašičicom šećera i malo mleka, ostavite da odstoji 10 minuta pokriveno. U nadošli kvasac dodajte prosejano brašno i so. Dodajte šećer, žumanca, vanilin šećer, kore od limuna i pomorandže. Promešajte i dodajte omekšali puter. Ostavite testo pola sata da kisne. Suvo grožđe oplaknite vrelom vodom osušite i zajedno sa bademom umesite u testo. 2
  • Testo stavite u dublju šerpu (kalup) obloženu pek-papirom, utisnite kockice izlomljne čokolade i ostavite da stoji još 30 minuta.
  • Uključite rernu na 200 stepeni oštrim nožem zasecite unakrsno (ja nisam zasekla pa je popucala) da ne bi popucala. Pecite na donjem delu pećnice oko sat vremena.
  • Pečen kolač pospite bogato šećerom u prahu.

Bonus saveti

Italijanski Božićni kolač.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam