Pica sa jajima na oko

Sastojci

  • Za testo:
  • - 200 g brašna
  • - 85 ml tople vode
  • - 65 ml kiselog mleka
  • - 15 ml maslinovog ulja
  • - prstohvat soli
  • - prstohvat žutog šećera od trske
  • - 1/3 suvog kvasca
  • Za fil:
  • - 1/2 tegle ajvara
  • - 100 g paštete od šunke u crevu
  • - 300 g mladog sira
  • - 4 komada jaja
  • - 1 kašičica origana
  • - 1+1 kašike svežeg vlašca

Opis

80'
10'
0
5
  • Testo:
  • U dublju posudu sipati toplu vodu, polovinu brašna, žuti šećer od trske, suvi kvasac i sve dobro promešati varjačom.
  • Ostaviti desetak minuta pa dodati kiselo mleko i sve dobro sjediniti varjačom u žitko testo. Dodati ulje i sve dobro umešati.
  • Pokriti kuhinjskim ubrusom i ostaviti da testo se duplira.
  • Testo ponovo promešati.
  • Pripremiti tepsiju prečnika 26 ili 30 tako što je obložite papirom za pečenje koji ste namazali sa malo maslinovog ulja.
  • Izručiti testo u pripremljenu tepsiju i kašikom razvući po celoj površini da se dobije tanka kora.
  • Filovanje:
  • Koru za picu namažite ajvarom po celoj površini na 1 cm od ivice.
  • Paštetu probušite na jednom kraju i istisnite po celoj pici.
  • Sada pospite izmrvljen sir, ostaviti 100 g za odozgo kada se pica ispeče.
  • Izlomite jaja na četri mesta na pici.
  • Pospite origanom i vlašcem.
  • Picu stavite u rernu zagrejanu na 250C stepeni do 10 minuta. Pazite da vam ne pregori.
  • Izvadite picu iz rerne i pospite je izmrvljenim sirom i vlašcem.
  • Picu izvadite iz pleha i isecite je na 4 ili 8 delova i poslužite dok je još vruća.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam