PITA SA ZELJEM I ŠITAKI PEČURKAMA

Sastojci

  • za testo:
  • - 500 +50 g brašna za kiselo testo
  • - pola kocke kvasca
  • - 1 kašičica soli
  • - 2 kašičice šećera
  • - 250 ml toplog mleka
  • - 2 kašike maslinovog ulja
  • za I fil:
  • - 400 g sira ( po vašoj želji)
  • - 1 komad jaja
  • - 1 pakovanje zelja
  • - po ukusu so
  • - 1 kašika maslinovog ulja
  • za II fila:
  • - 400 g šitaki pečurke
  • - po ukusu beli luk u granulama
  • - po ukusu biber
  • - 1 kašika kečapa
  • - po ukusu so
  • - 1 kašika maslinovog ulja
  • - po ukusu so
  • i još:
  • - malo susama

Opis

60'
50'
0
5
  • U odgovarajuću posudu stavite sve sastojke za testo i zamesite teso ručno ili mikserom, nastavci za testo, da dobijete testo koje se ne lepi i odvaja od posude. Pokrite i ostavite na toplom da se testo udupla, oko 40 minuta.
  • Nadošlo testo izvadite na pobrašnjenu radnu površinu i malo ga promesite. Podelite testo na 4 dela. Svaki deo razvucite u koru veličine pleha u kojem će te peći pitu.
  • Pleh obložite papirom za pečenje. Stavite prvu koru na koju nanesite pola fila od sira, koji ste napravili tako što ste pomešali sir, jaje, so, maslinovo ulje i blanširano zelje isečeno na tračice.
  • Sada nanesite drugu koru kreko koje nanesite sav fil od pečurki,koje ste prethodno iseckali i sa začinima prodinstali da omekšaju, dodali kečap i ohladili.
  • Nanesite i treću koru i preko nje drugi deo fila od sira.
  • Stavite četvrtu koru, premažite je mlekom i pospite sa malo susama.
  • Pitu pecite u zagrejanoj rerni na 180 C stepeni oko 50 minuta.
  • Pečenu pitu izvadite iz rerne, pokrite i ostavite da se prohladi.
  • Secite na parčiće po želji i poslužite. Prijatno!

Bonus saveti

Za ovu pitu sam koristila okruglu teflonsku tepsiju do 30 sm veličine.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam