Pletenica sa pavlakom i kobasicom

Objavljeno 04.10.2016. od Adilja Hodza

Sastojci

  • Oko 400 grama brašna
  • 125 grama margarina ili maslaca
  • 1,5 dcl. mlake vode
  • kašičica šećera
  • ½ kockice kvasca
  • 1 kašičica soli
  • 2 kašike kisele pavlake
  • 100-150 grama kobasice
  • Jaje za premazivanje i
  • Susam i kim za posipanje

Opis

60'
20'
0
0
  • U mlaku vodu dodajte kašičicu šećera i kavasac, promešajte i ostavite sa strane. Brašno prosejte i dodajte so. Dodajte omekšali margarin i na kraju smesu sa kvascem. Zamesite testo i ostavite na sobnoj temperaturi sat vremena da se udvostuči.
  • Nadošlo testo premesite i rastanjite oklagijom. Rastanjeno testo premažite kiselom pavlakom. Reckavim točkićem isecite na tri jednaka dela (trake). Svaki deo premažite pavlakom i urolajte. Urolane delove testa spojite jedan do drugog i ispletite veknu. U pletenu veknu dodajte kobasicu sečenu na kolutove. Premažite umućenim jajetom i pospite susamom ili kimom. Ostavite da odstoji.
  • Za to vreme ukljućite rernu na 250 stepeni. Pecite veknu na 200 stepeni oko 20 minuta ili dok ne porumeni.

Bonus saveti

Odlicno testo za dorucak ili veceru.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam