Posne punjene krofne

Sastojci

  • 600 grama brašna
  • 3 dl sojinog mleka
  • o, 5 dl ulja
  • 5 kašika šećera
  • 1/2 parčeta kvasca
  • na vrh kašičice soli
  • rendana kora od 1/2 limuna
  • za fil
  • 2 šoljice posnog krema
  • Ulje za prženje

Opis

40'
20'
0
5
  • 1.Otopiti kvasac u mlakom sojinom mleku, dodati šećer i njega mešanjem otopiti, dodati ulje i sve promešati U prosejano brašno dodati rendanu koru limuna i sve zamesiti pripremljenom masom sa kvascem. Prekriti testo i ostaviti na toplom da naraste. Premesiti i razviti testo. Kalupom do polovine razvijenog testa obeležiti krugove, po sredini stavljati po malo krema.
  • 2.Prekriti fil drugom polovinom testa i kalupom ili većom čašom vaditi krofne. Dok krofne narastaju, stavite tiganj na vatru sipajta ulje da krofne mogu plivati u njemu, Pržiti krofne u zagrejanom ulju na laganoj vatri da požute, sa jedne i druge strane
  • 3.Gotove krofne posuti šećerom u prahu i služiti

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam