PUNJENE SLANE KROFNE

Objavljeno 25.10.2015. od Verica Poznanovic

Sastojci

  • 400 ml mleka
  • 50 ml ulja
  • 42 g kvasca
  • 2 cela jaja
  • 1 kašika šećera
  • malo soli
  • 700 g brašna
  • 200 g salame

Opis

30'
25'
0
0
  • Priprema: u mlako mleko dodati kvasac, šećer i malo soli, zatim ulje, jaja i brašno i dobro izraditi varjačom.Testo će biti mekano i lepiće se za ruke.
  • Pospite sa malo brašna, pa pokrite krpom i ostavite da odstoji oko 30 minuta dok se masa ne udvostruči.
  • Pobrašnaviti sto, pa istreti nadošlo testo. Biće lepljivo ali kad ga budete sa malo brašna premesili neće više..Pospite brašnom pa razvucite testo na debljinu 1 cm.Vadite modlom. Na sredinu krofne stavite salamu /izrendanu na rendu/ i oblikujte krofnu kao da je faltate. Pokrijte krofne krpom pa ostavite da odstoje 20 minuta.
  • Zagrejte dosta ulja ili masti, ja sam stavila 700 ml ulja na srednju temperaturu. Pazite da ne bude prejaka, a ni preslaba. Spuštajte krofne u zagrejano ulje, prvo onu stranu sa salamom, poklopite poklopcem okrenite krofne pa pržite drugu stranu ali bez poklopca. Krofne možete ukrasiti rendanim sirom.

Bonus saveti

Krofne ko im može odoleti pa još kad su punjene .....

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam