Ratarska pita

Objavljeno 11.02.2016. od Mesimo zajedno

Sastojci

  • 600g. mekog brašna tip “400”
  • 25g. svežeg Alfa kvasca
  • 2,5 dl. vode
  • 1 kašičica šećera
  • 2 jajeta
  • 1 jaje za premazivanje
  • 50ml. ulja
  • 1 kašičica soli
  • 350g. mladog sira
  • 60g. masti
  • 60g. putera
  • susam

Opis

30'
45'
0
5
  • U dublju posudu sipati mlaku vodu, razmutiti izmrvljeni kvasac, kašičicu šećera i brašna , te ostaviti na toplom da nadođe. Uvanglicu sipati polovinu brašna, dodati so, jaja, ulje i nadošao kvasac, zatim promešati. Postepeno dodavati preostalo brašno po potrebi i ručno mesiti dok se ne dobije glatko testo
  • . Umešeno testo ostaviti da nadođe. Potom testo premesiti i podeliti na 9. jufki i ostaviti ih da miruju oko 20min.Okruglu tepsiju nauljiti i posuti brašnom
  • . Uzeti jednu jufku i rastanjiti je oklagijom. Staviti je u tepsiju pa premazati rastopljenom smesom od mast ii putera.Preko staviti sira i preklopiti drugom korom.Postupak ponavljati dok se ne utroši sav material.Poslednju koru premazati umućenim jajetom i posuti susamom. Gotovu pitu iseći na trouglove pa je ostaviti da nadođe. Peći u zagrejanoj rerni na 200stepeni dok ne porumeni (oko 45 min.) .

Bonus saveti

Testo je dobro umešano kad celu jufku presečeš na pola a ona bude šupljikava

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam