Ratarska pita
Sastojci
- 600g. mekog brašna tip “400”
- 25g. svežeg Alfa kvasca
- 2,5 dl. vode
- 1 kašičica šećera
- 2 jajeta
- 1 jaje za premazivanje
- 50ml. ulja
- 1 kašičica soli
- 350g. mladog sira
- 60g. masti
- 60g. putera
- susam
Opis
- U dublju posudu sipati mlaku vodu, razmutiti izmrvljeni kvasac, kašičicu šećera i brašna , te ostaviti na toplom da nadođe. Uvanglicu sipati polovinu brašna, dodati so, jaja, ulje i nadošao kvasac, zatim promešati. Postepeno dodavati preostalo brašno po potrebi i ručno mesiti dok se ne dobije glatko testo
- . Umešeno testo ostaviti da nadođe. Potom testo premesiti i podeliti na 9. jufki i ostaviti ih da miruju oko 20min.Okruglu tepsiju nauljiti i posuti brašnom
- . Uzeti jednu jufku i rastanjiti je oklagijom. Staviti je u tepsiju pa premazati rastopljenom smesom od mast ii putera.Preko staviti sira i preklopiti drugom korom.Postupak ponavljati dok se ne utroši sav material.Poslednju koru premazati umućenim jajetom i posuti susamom. Gotovu pitu iseći na trouglove pa je ostaviti da nadođe. Peći u zagrejanoj rerni na 200stepeni dok ne porumeni (oko 45 min.) .
Bonus saveti
Testo je dobro umešano kad celu jufku presečeš na pola a ona bude šupljikava
Komentari