RAŽENI HLEB

Objavljeno 05.06.2015. od Mesimo zajedno

Sastojci

  • 15 g svežeg pekarskog kvasca Alpha
  • 500g raženog brašna
  • 10 g soli
  • 350 g mlake vode

Opis

60'
40'
0
4
  • Sipati brašno u jednu dublju posudu, dodajte so,i izmrvite kvasac vodeći računa da ne dođe u kontakt sa solju. Postepeno dolivajte vodu, stalno uzimajući brašno. Kada ste dodali svu vodu, testo izradite rukama.
  • Izrađeno (umešeno) testo prekrijte, ostavite da stoji 20 min na sobnoj temperaturi.
  • Nakon odmaranja testo premesiti na radnoj površini , oblikovatii staviti u pleh u kojem će se peći i pokriti.
  • U plehu ostavite da testo naraste 30 minuta na sobnoj temperaturii peći u zagrejanoj pećnici na 210-220˚C, oko40 min.
  • Raženo brašno zbog svojih karakterističnih svojstava i sastava:Testo prilikom izrade lepljivo i neelastično Raženi hleb ima malu zapreminu, splošten oblik, sredinu: zbijenu, vlažnu, lepljivu,jače obojene kore i arome, pomalo kiselkastog ukusa, duže zadržava svežinu. Predlog: kada se hleb ohladi, servirati. Možete ga koristiti i nakon 24 sata.

Bonus saveti

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam