Rolo pogača
Sastojci
- Za testo:
- 1 kg brašna
- 1/2 l mleka
- 2 kašičice soli
- 1 kockica Alfa kvasca
- 2 kašičice šećera
- 2 jaja.
- Za premazivanje :
- 200 gr margarina
- 1 žumance
- 2 kašike ulja.
- Za posipanje:susam
Opis
- U mlako mleko sipati šećer, izmrviti kvasac, sipati 4 kašike brašna i ostaviti da naraste.
- U posudi za mešenje sipati polovinu brašna, jaja, so i narasli kvasac. Mesite testo postepeno dodavajući brašno dok ne postane meko i glatko.Vanglicu pokrijte krpom i ostavite ga na toplom da narasta oko 25 minuta.
- Naraslo testo premesite i razvucite oklagijom da bude debljine prsta. Premažite ga margarinom, uvijte u rolat i secite na komade debljine 1,5-2 cm. Parčiće poređajte u podmazanu tepsiju kao na slici. Tepsiju pokrijte krpom i ostavite da narasta 15 minuta.
- Žumance umutite sa 2 kašike ulja i premažite pogaču. Pospite susamom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 C dok lepo ne porumeni.
Komentari