SAKRIVENA PICA
Sastojci
- – 1 manja kocka svežeg kvasca
- – 2 šolja tople vode
- – 2 šolje brašna
- – 1 kašičica šećera
- – 1 kašičica soli
- – 2 kašike ulja
- – 200 g šunke ili parizera
- – 200 g kačkavalja
- – 1/2 tegle paprike u senfu /iz zimnice
- – 2 kašičice origana
Opis
- U odgovarajućoj posudi rastopite kvasac sa šoljom tople vode, šećerom i 2 kašike brašna. Sada dodajte ostatak vode i brašna, so i ulje i mikserom, nastavci za testo, umutite testo koje treba da bude gušće nego za palačinke. Tepsiju obložite papirom za pečenje i izlijte polovinu smese. Odozgo narendajte šunku, zatim kačkavalj i rasporedite u gomilicama papriku sa senfom i pospite origanom. Preko sipajte ostatak testa i ostavite da nadodje oko pola sata. Za to vreme zagrejte rernu na 200°C i stavite picu da se peče. Kada porumeni i odvoji se od papira, za oko pola sata do 40 minuta, izvadite je iz rerne, poprskajte sa malo hladne vode, pokrite krpom i ostavite da se prohladi. Seći na kocke i služiti.
- Prijatno!
Bonus saveti
Savet: paprika u senfu je iz zimnice, a vi možete da je napravite za ovu priliku tako što 2 paprike isečete na štapiće I obarite u malo slane vode. Ocedite je i pomešajte sa 4 kašike senfa i 1 dl ulja, koje ste mikserom umutili u majonez, ili stavite ajvar ili nešto što može po vašem ukusu da bude zamena.
Komentari