Sofijin hleb

Objavljeno 13.01.2022. od Sofi
Oznake: Hlebovi, Lako, Sofi,

Sastojci

  • 2.5dcl jogurta
  • 2.5dcl vode
  • 0.5dcl ulja
  • Kvasac i Šećera malo da kvasac proradi
  • 2 kafene kašičice soli
  • Oko 700gr brašna

Opis

60'
30'
0
0
  • Jogurt i vodu ugrejemo dodamo secer i kvasac i čekamo sa kvasac "proradi". Potom dodamo ulje i malo brasna mesimo sa varjacom, pa dodamo so i opet brasno i sad vec rukom mesimo dok testo postano takvo da se ne lepi za ruke. Ostavimo na toplom u ciniju prekrijemo folijom i čekamo da se udvostruči. Kad se udvostručilo na dasku za mesenje i opet mesimo da li 1 veknu ili 2 manje. Tepsija i da se digne testo u tepsiji malo ga zarezemo kad se digne i pravac rerna na nekih pola sata na 180-200C.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam