Štrudla sa džemom od kajsija
Sastojci
- 500 gr brašna
- 20 gr svežeg kvasca
- 1 kašika šećera
- Malo soli
- 60 ml putera
- 250 ml mleka
- 1 jaje i još jedno žumance za premazivanje
Opis
- Razmutiti kvasac sa malo toplog mleka, kašičicom šećera i brašna i ostaviti 15 min da deluje
- Sipati brašno u činiju, napraviti udubljenje pa dodati sastojke: nadošao kvasac, jaje, ostatak mleka, istopljen puter, kašiku šećera i malo soli. Umesiti testo i ostaviti sat vremena da se udvostruči.
- Razmeniti testo, podeliti na tri jufke svaku razvući i filovati sa džemom. Ja sam dodala i malo mlevene plazme i šećera u Fil. Zaviti i staviti u pleh.
- Ukoliko imate vremena, možete ostaviti u plehu još sat vremena da narastu. Premazati sa žumancem i malo mleka.
- Peći na 220 stepeni 20 minuta, posle smanjiti na 170 još deset minuta
- Ostaviti malo da se ohlade, seći i posuti šećerom u prahu.
Komentari