Štrudla sa džemom od kajsija

Objavljeno 31.12.2020. od Wagner

Sastojci

  • 500 gr brašna
  • 20 gr svežeg kvasca
  • 1 kašika šećera
  • Malo soli
  • 60 ml putera
  • 250 ml mleka
  • 1 jaje i još jedno žumance za premazivanje

Opis

2'
30'
0
0
  • Razmutiti kvasac sa malo toplog mleka, kašičicom šećera i brašna i ostaviti 15 min da deluje
  • Sipati brašno u činiju, napraviti udubljenje pa dodati sastojke: nadošao kvasac, jaje, ostatak mleka, istopljen puter, kašiku šećera i malo soli. Umesiti testo i ostaviti sat vremena da se udvostruči.
  • Razmeniti testo, podeliti na tri jufke svaku razvući i filovati sa džemom. Ja sam dodala i malo mlevene plazme i šećera u Fil. Zaviti i staviti u pleh.
  • Ukoliko imate vremena, možete ostaviti u plehu još sat vremena da narastu. Premazati sa žumancem i malo mleka.
  • Peći na 220 stepeni 20 minuta, posle smanjiti na 170 još deset minuta
  • Ostaviti malo da se ohlade, seći i posuti šećerom u prahu.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam