Strudla sa pekmezom
Sastojci
- 1 kockica kvasca
- 500-600g brasna
- 1 jaje
- 150ml mleka
- 150ml ulja
- 5 kasika kristal secera
- pekmez/marmelada po zelji
Opis
- U mlako mleko dodati kasicicu brasna i kasicicu secera, promesati, pa dodati izrmljen kvasac i ostaviti da nabubri(oko 10 minuta).
- Sjediniti ulje, secer i jaje, pa dodati nabubreli kvasac i brasnom zamesiti mekano testo. Ostaviti da naraste 30-35minuta u toplom.
- Podeliti testo na dva dela, radi lakseg rukovanja i istanjiti.Testo je lepo mekano i nece se kidati, tako da se moze lepo rastanjiti, skoro da se provodi kroz njega.Premazati pekmezom po zelji.
- Nauljiti pleh, staviti strudlu u pleh i premazati uljem.Peci na 180stepeni, 30-40minuta.
Bonus saveti
*Bitno je da svi sastojci budu sobne temperature.
*Da bi kvasac lepo nabubreo, potrebno je u mleko dodati brasno i secer.
Komentari