Štrudle

Sastojci

  • Testo:
  • 1 kg brašn
  • 500 ml mleka
  • 100 g margarina
  • 100 g masti
  • 1 kašičica soli
  • 4 kašike šećera
  • 1 komad kvasac
  • 2 jajeta
  • Prva štrudla:
  • 200 ml mleka
  • 4 kašike šećera
  • oko 300 g mlevenih oraha
  • Druga štrudla:
  • 1 kg izrendanih jabuka
  • 50 g suvog grođža
  • 4 kašike šećera
  • Treća štrudla:
  • 4 kašike marmelade od višnje
  • 200 g višnje
  • Četvrta štrudla:
  • 200 ml mleka
  • 4 kašike šećera
  • 300 g mlevenog maka
  • +1 jaje za premazivanje

Opis

45'
60'
0
5
  • Staviti kvasac u malo toplog mleka sa kašičicom šećera da uskisne. U posudu za mešenje sipati ostale sastojke za testo pa dodati uskisli kvasac i umesiti testo. Ostaviti testo na toplom mestu oko 30 minuta. Treba da se udvostruči.Kada je testo naraslo podeliti ga na četiri obge. Za prvu štrudlu: staviti mleko sa šećerom da provri. Onda skloniti sa ringle i umesati orahe. Pisala sam oko 300 gr, treba dodavati malo po malo oraha voditi računa da ne bude retko. Razvući testo u krug i premazati filom. Uviti u štrudlu pa staviti u tepsiju u kojoj će se peći.
  • Za drugu štrudlu: Izrendati jabuke, pomešati ih sa šećerom i suvim grođžem. Testo razviti u krug, ravnomerno poređati fil od jabuka pa uviti u rolat. Prebaciti rolat u tepsiju.Za treću štrudlu: Razviti testo, manazati ga marmeladom od višanja i preko njega poređati višnje. Po želji može se dodati malo šećera, ali ako je marmelada dovoljno slatka nema potrebe. Uviti testo u rolat i prebaciti u tepsiju. Za četvrtu štrudlu: Staviti mleko sa šećerom da provri, zatim skloniti sa vatre i umešati mak, malo po malo, voditi računa da ne bude retko. Razviti testo pa premazati filom. Uviti u rolat pa prebaciti u tepsiju. Umutiti jedno jaje, premazati štrudle pa ih ostaviti 15 minuta da odmore. Za to vreme zagrejati rernu. Staviti štrudle da se peku oko 60 minuta na 180 stepeni.

Bonus saveti

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam