Štrudlice sa salamom

Objavljeno 09.11.2015. od Marina Zdravkovic

Sastojci

  • 500 g brašna,
  • 1 kašičica šećera,
  • 1/2 kocke kvasca,
  • 2 jajeta,
  • 1 dl ulja,
  • 1 kašičica soli,
  • 2 dl mleka,
  • 1 čaša kisele pavlake,
  • 100 g salame,
  • 1 jaje,
  • po ukusu susama

Opis

70'
20'
0
0
  • U mlakom mleku staviti kašičicu šećera i kvasac. Kada kvasac nadođe dodati 2 jajeta, ulje, so, mleko i brašno i sve lepo sjediniti i umesiti meko testo. Ostaviti testo da nadođe, pa ga premesiti i opet ostaviti da odstoji. Nadošlo testo razviti oklagijom na pobrašnjenoj radnoj površini, pa premazati u međuvremenu pripremljenim filom, koji smo pripremili tako što smo narendanu salamu pomešali sa kiselom pavlakom. Zatim urolati i seći štrudlice željene veličine. Štrudlice poslagati u podmazan pleh, premazati ih umućenim jajetom i posuti susamom. Peći na 200 stepeni dok ne porumene.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam