TORTA OD SLATKIH KROFNI

Objavljeno 20.10.2015. od Verica Poznanovic

Sastojci

  • 2 dcl mleka 2 kasike suvog kvasca 100 g margarina 1 celo jaje
  • 2 zumanca 400 g brašna prstohvat soli 4 kasike šećera 1 čep rakije ulje za prženje kristal šećer za posipanje Fil: pola litre mleka
  • 2 pudinga od vanile
  • 100 g margarina
  • 400 g malina
  • 2 vanilin secera
  • 100 g secera u prahu. Puding skuvati sa mlekom
  • dodati umucen margarin
  • secer
  • vanilin secer i maline.

Opis

30'
15'
0
0
  • Mleko ugrejte da bude mlako, dodajte mu kvasac i pustite da se malo digne. Margarin otopite. Izmiksajte zumanca i jaje zajedno s otopljenim margarinom, zatim dodajte brašno, narasli kvasac, prstohvat soli, šećer i rakiju. Zamesite glatko testo, testo ce bice malo ljepljivo, neka ostane tako. Testo ostavite da naraste.
  • Testo razvitii na debljinu od 3 cm. Manjom čašom vadite krofne. Ostavite ih tako da se još malo dižu dok se ne ugreje ulje.. Ulje uspiteu duboku serpu, krofne moraju plivati u ulju. Pripremite posudu sa kristal šećerom, te tepsiju gdje ćete stavljati gotove krofne . Krofne stavljajte u vruće ulje, pržite ih oko 1 minute, cim potamne gotove su. Vruće krofne uvaljajte u kristal šećer.Krofne poredjajte na tacnu premazite filom i tako redom dok se fil i krofne ne potrose.Ukrasite po ukus

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam