Trouglovi sa sirom
Sastojci
- 500 g brašna
- 1 kocka kvasca
- 200 ml mleka
- 1 kasicica secera
- 1,5 kašičica soli
- 100 ml ulja
- 1 jaje
- fil:
- 125 g margarina
- 2 žumanceta
- 1/2 čaše kisele pavlake
- 2 kašike brašna
- 1 kašičica soli
- 400 g sira
- premazivanje:
- 2 belanceta
- susam
Opis
- Izmrviti kvasac,dodati secer i toplo mleko pa ostaviti da nadodje.
- U odgovarajuću posudu sipati brašno, dodati so, ulje,j aje i nadošao kvasac. Zamesiti testo i ostaviti da nadođe.
- Naraslo testo podeliti na dva dela. Prvi deo testa razviti tanko u oblik pravougaonika i premazati polovinom fila. Preko narendati 200 g sira i uviti urolat. Tanjiricem iseći na trouglove i poređati u pleh obložen pek-papirom. Na isti način napraviti i drugi deo testa.
- Ostaviti da odstoje 15-20 minuta, premazati belancetom i posuti susamom. Peći na 180 stepeni.
Komentari