Trouglovi sa tost nareskom
Sastojci
- 1 svež kvasac
- 1 kašičica šećera
- 5 dl mleka
- 1 kašičica soli
- 200 g margarina
- 1 kg brašna
- 300 g tost nareska
- 180 g kisele pavlake
- 1 jaje
- susam i lan za posipanje
Opis
- 1. Sjediniti svež kvasac, šećer i mlako mleko pa ostaviti da nadođe. Posebno sjediniti polovinu brašna sa omekšalim margarinom i rukama gnječiti da se dobije mrvičasta smesa. Zatim dodati nadošao kvasac, promešati varjačom, posoliti i uz postepeno dodavanje brašna umesiti testo koje se ne lepi za prste. Ostaviti da naraste na toplom oko sat vremena. Naraslo testo premesiti na pobrašnjenoj površini i podeliti na 2 dela.
- 2. Prvi deo testa razvući u pravougaonik i premazati pavlakom, ali ne nanositi pavlaku skroz do ivice testa. Na sredinu poređati nekoliko listova tost nareska.
- 3. Zatim pažljivo uviti u rolat.
- 4. Pomoću tacne iseći rolat cik-cak potezima, tako da se dobiju trouglovi. Ređati trouglove u pleh obložen pek-papirom. Isto uraditi i sa drugim delom testa.
- 5. Umutiti jaje pa premazati trouglove i posuti ih susamom i lanom. Peći u zagrejanoj rerni na 250 stepeni dok ne porumene, a zatim smanjiti na 220 stepeni i završiti pečenje.
- 6. Gotove trouglove poprskati vodom i pokriti krpom, pa ostaviti da se tako ohlade.
Bonus saveti
Umesto tost nareska možete koristiti šunkaricu, alpsku salamu...
Komentari