Trouglovi sa tost nareskom

Objavljeno 15.12.2015. od Jadranka Tot

Sastojci

  • 1 svež kvasac
  • 1 kašičica šećera
  • 5 dl mleka
  • 1 kašičica soli
  • 200 g margarina
  • 1 kg brašna
  • 300 g tost nareska
  • 180 g kisele pavlake
  • 1 jaje
  • susam i lan za posipanje

Opis

80'
25'
0
0
  • 1. Sjediniti svež kvasac, šećer i mlako mleko pa ostaviti da nadođe. Posebno sjediniti polovinu brašna sa omekšalim margarinom i rukama gnječiti da se dobije mrvičasta smesa. Zatim dodati nadošao kvasac, promešati varjačom, posoliti i uz postepeno dodavanje brašna umesiti testo koje se ne lepi za prste. Ostaviti da naraste na toplom oko sat vremena. Naraslo testo premesiti na pobrašnjenoj površini i podeliti na 2 dela.
  • 2. Prvi deo testa razvući u pravougaonik i premazati pavlakom, ali ne nanositi pavlaku skroz do ivice testa. Na sredinu poređati nekoliko listova tost nareska.
  • 3. Zatim pažljivo uviti u rolat.
  • 4. Pomoću tacne iseći rolat cik-cak potezima, tako da se dobiju trouglovi. Ređati trouglove u pleh obložen pek-papirom. Isto uraditi i sa drugim delom testa.
  • 5. Umutiti jaje pa premazati trouglove i posuti ih susamom i lanom. Peći u zagrejanoj rerni na 250 stepeni dok ne porumene, a zatim smanjiti na 220 stepeni i završiti pečenje.
  • 6. Gotove trouglove poprskati vodom i pokriti krpom, pa ostaviti da se tako ohlade.

Bonus saveti

Umesto tost nareska možete koristiti šunkaricu, alpsku salamu...

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam