Ukrainska paska (uskršnji hleb)

Sastojci

  • 1/2l mleka
  • 1 kvasac
  • 2 kašike šećera
  • kašičica soli
  • 6 jaja
  • 1,5dl ulja
  • oko 1kg brasna
  • 2 kašike cimeta
  • 100gr suvig gožđa

Opis

1'
1'
0
0
  • 1.Kvasac, mleko,šećer i malo brasna da se digne i rastopi. 2. Dodati ulje,jaja, brašno, so,cimet,suvo grožđe. 3.Zamesiti hleb, ostaviti da se udvostruč. 4.Premesiti ga ponovo, staviti u pleh,ukrasiti premazati umancetom i 5.peci na 180~200 stepeni oko 1 sat

Bonus saveti

Paska je najlepša kada se maže sa domaćim puterom

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam