Urmašice
Sastojci
- 2 zumanceta
- 150 g brasna
- 150 g ostrog brasna
- 1 kesica praska za pecivo
- 200 g maslaca/margarina
- 1 casa (180g) kiselog mleka
- 600 g secera
- 1 l vode
- 1 kesica vanilin secera
- 1 limun
Opis
- Skuvati gust sirup od vode i šećera, kad provri, kuvati 10ak minuta. Dodati vanilin šećer i limun očišćen i isečen na kolutove. Prokuvati još malo. Ohladiti.
- Maslac/margarin istopiti i prohladiti pa umešati brašno i prašak za pecivo. Dodati žumanca i kiselo mleko i rukom umesiti srednje tvrdo testo. Nauljenim rukama kidati komadiće testa veličine oraha, praviti urmašice i ređati ih u pleh, podmazan ili obložen papirom za pečenje.
- Peći oko 40 minuta u rerni zagrejanoj na 180C. Vruće urmašice preliti hladnim sirupom. Poklopiti, s vremena na vreme ih okrenuti, da upiju sirup. Uživajte u ukusu!
Komentari