Urmašice

Objavljeno 22.01.2017. od Jelena Nikolic

Sastojci

  • 2 zumanceta
  • 150 g brasna
  • 150 g ostrog brasna
  • 1 kesica praska za pecivo
  • 200 g maslaca/margarina
  • 1 casa (180g) kiselog mleka
  • 600 g secera
  • 1 l vode
  • 1 kesica vanilin secera
  • 1 limun

Opis

20'
40'
0
0
  • Skuvati gust sirup od vode i šećera, kad provri, kuvati 10ak minuta. Dodati vanilin šećer i limun očišćen i isečen na kolutove. Prokuvati još malo. Ohladiti.
  • Maslac/margarin istopiti i prohladiti pa umešati brašno i prašak za pecivo. Dodati žumanca i kiselo mleko i rukom umesiti srednje tvrdo testo. Nauljenim rukama kidati komadiće testa veličine oraha, praviti urmašice i ređati ih u pleh, podmazan ili obložen papirom za pečenje.
  • Peći oko 40 minuta u rerni zagrejanoj na 180C. Vruće urmašice preliti hladnim sirupom. Poklopiti, s vremena na vreme ih okrenuti, da upiju sirup. Uživajte u ukusu!

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam