Uskršnja pletenica

Sastojci

  • 450 g brašna
  • 1,5 dl mleka
  • 1 kockica friškog kvasca
  • 100 g šećera
  • 2 dl kisele pavlake
  • 50 g margarina
  • 1 kašičica soli
  • korica 1 limun

Opis

30'
30'
0
0
  • U 1,5 dl mlakog mleka dodamo malo soli , šećera kvasac i malo brašna. Ostaviti na toplom da nadođe oko 10 minuta. Kad se kvasac dignuo, dodamo margarin , kiselou pavlaku, limunovu koricu, šećer i brašno. Smesu zamesimo tako da ne bude pretvrda. Ostavimo oko sat vremena na toplom da testo naraste.
  • Podelimo testo na tri dela. Razvučemo ih u trake i ispletemo pletenice.
  • Pletenicu premažemo razmućenim jajetom napravino udubljena za jaja, stavimo friska jaja u udubljena i pečemo dok pletenica ne dobije lepu boju. Posle izvadimo premazemo uljenm ako volimo da se sija a mesta gde su bila obicna jaja zamenimo ukrasnim.

Bonus saveti

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam