Uskrsnja punjena pogaca

Sastojci

  • 500 g brasna,
  • 250 ml mleka
  • 3 kasike secera
  • 25 g Alfa kvasca
  • pola kasikice soli
  • 100 g margarina
  • fil
  • 500 ml mleka
  • 1 kesica pudinga od vanile
  • 3 kasike secera
  • 50 g kokosa
  • 1 jaje za premazivanje

Opis

20'
30'
0
0
  • U dubljoj posudi sjediniti 50 ml mlakog mleka sa izmrvljenim kvascem, kašičicom šećera. Dobro izmešati i ostaviti na toplom da nadođe.
  • U vanglicu sipati polovinu brašna dodati so i pomešati. Sipati ostatak mleka nadošli kvasac i omekšali margarin, te sjediniti sastojke rukom. Postepno dodavati preostalo brašno, i mešiti da se umesi glatko testo.
  • Ostaviti na toplom da nadođe. Posebno pripremiti fil. U šerpu sipati 400 ml mleka, dodati šećer i kuvati dok ne proključa.
  • U ostatak mleka razmutiti puding od vanile pa sipati u ključalo mleko i kuvati dok se ne zgusne.Pred kraj kuvanja umešati kokos. Testo istanjiti i iseći na trake. Na svaku traku staviti malo ohlađenog fila i urolati je.
  • Rolate smotati u krugove i poslagati u tepsiju. Premazati umućenim jajetomi ostaviti sedetak minuta da nadođe. Peći u zagrejanoj rerni na 200C oko 35 minuta.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam