Uvijena pogača

Objavljeno 10.12.2015. od tina horvat

Sastojci

  • Testo:
  • 500 g brašna
  • 50 ml vode
  • 100 ml mleka
  • 1 jaje
  • 1 kvasac
  • 1 kašičica šećera i soli
  • Premazivanje:
  • 100 g margarina
  • 200 g sitnog sira
  • 1 jaje
  • 4 kašike mleka i ulja
  • malo susama

Opis

20'
35'
1
0
  • Razmutimo kvasac u toploj vodi sa šećerom i solju. Ostavimo da odstoji. Onda dodati ostale sastojke i zamesimo meko elastično testo. Ostavimo sat i po da naraste. Onda ga premesimo i podelimo na 5 delova. Uzmemo dva dela i podelimo ih. Ukupno imamo 4 male loptice za razvlačenje. Razvučemo ih posebno najviše što možemo. Uzmemo pola količine margarina. Stavimo jednu razvučenu lopticu pa naseckamo margarin. Tako uradimo sa svima sem sa zadnjom. Ponovo razvučemo što tanje. Premažemo sa pola količine sira. Urolamo u rolat i sečemo nepravilno različite veličine.
  • Ređamo ih u krug u pleh obložen folijom ili pek papirom. Uzmemo još jedan krug testa. Razvučemo ga najviše što možemo i isečemo trakice. Uvijamo po dve trakice i ređamo oko rolata.
  • Uzmemo pola od dve preostale jufkice testa. Razvučemo ga što tanje i isečemo trakice. Svaku trakicu rolamo ukoso da dobijemo ružice. Ružice ređamo kružno. Uzmemo ostatak testa i razvučemo ga. Stavimo na jednu polovinu preostali margarin i preklopimo. Razvučemo ga i isečemo na pola. Na jednu polovinu premazemo sir i preklopimo drugom. Uvijemo ga i savijemo kružno i stavimo na sredinu. Stavimo malo da poraste.
  • Pomešamo jaje, mleko i ulje, pa kašikom lepo premažemo celu pogaču. I pospemo po želji sa susamom.
  • Stavimo da se peče na 200 stepeni dok lepo ne porumeni.

Bonus saveti

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam