Venčići sa eurokremom
Sastojci
- Za testo: - 1/ 2 kg brašna - 1 jaje - 1/ 2 kocke svežeg kvasca - 100 ml ulja - 300 ml mleka - 1 kašičica soli - 5 kašičica šećera - 1 kesica vanilin šećera Za filovanje: - eurokrem Za prelivanje: - 40 g crne čokolade - 1 kašika ulja - kockica margarina - šećer u prahu- za posipanje.
Opis
- 1. Brašno ubaciti u dublju posudu, pa dodati jaje, ulje, mleko, so, šećer, vanilin šećer i izmrvljen kvasac. Sve dobro izmešati i umesiti kompaktno testo koje se ne lepi za ruke i zidove posude. Testo pokriti kuhinjskom krpom i ostaviti da nadolazi oko 45 minuta. 2. Kada je nadošlo, istresti ga na radnu površinu i podeliti na šest delova. Svaki deo rastanjiti oklagijom i zaseći do pola. 3. Na gornji( neisečeni) deo testa staviti eurokrem i urolati u valjak. 4. Dobijenom valjku spojiti krajeve tako da se formira oblik venčića( ili neki drugi oblik, po Vašoj želji). Postupak ponoviti i sa preostalim delovima testa. 5. Venčiće ostaviti oko 15 minuta u podmazanom plehu da nadođu, a zatim ih peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 25 minuta. Pečene prekriti krpom i ostaviti da se malo prohlade. 6. Čokoladu, ulje i margarin otopiti na laganoj vatri, pa u tankom mlazu preliti prohlađene venčiće. Kad se čokolada stegne, svaki venčić posuti šećerom u prahu.
Komentari