Zimska pizza

Sastojci

  • Za testo:
  • 300 g brašna
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kockice kvasca
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1,5 do 2 dl mlake vode
  • Za nadev:
  • 200 g mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 100 g salame
  • 100 g prokulica
  • 2 lista lovora
  • 150 g parmezana (ili nekog drugog rendanog sira)
  • 50 g arpadžika
  • nekoliko ljutih papričica
  • 1 kašičica origana
  • po volji kečapa
  • šaka maslinki

Opis

25'
45'
0
0
  • Sastojke za testo pomešati i zamesiti testo mlakom vodom. Ostavite da odstoji. Odstojalo testo premesite, podelite na delove. Razvucite testo na veličine pleha u kojem ćete peći. (ispekla sam tri pice u različitim veličinama pleha).
  • Razvučeno testo premažite kečapom i pospite origanom. Luk iseckajte i propržite na ulju,dodajte meso i sve zajedno dinstajte da se dobro uprži. Meso rasporedite po testu preko kečapa. Poređajte salamu i narendani sir. Prokulice obarite desetak minuta u slanoj vodi sa lovorovim listom. Arpadžik i papričice blago propržite i sve rasporedite preko sira. Dodajte masline Pecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni oko 15-20 minuta.

Bonus saveti

Dok zima traje, još malo.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam