Hleb sa crnim lukom

Objavljeno 03.05.2022. od Verica Poznanovic

Opis

Hlb sa crnim lukom Potrebno je: 1 kesica suvog kvasca, mlake vode po potrebi da se dobije srednje tvrdo testo, 1 kašićica šećera, 500g brašna, 1 kašičica soli, 1 kašičica šećera i 125 ml ulja. pola kašičice mlevenog bibera, 1 kašičica mlevene ljute paprike , 4 struka mlaog luka, sitno iseckanog i 2 pune kašike sitno iseckanog peršuna Priprema: Prosejati brašno dodati so, kašiku šećera, kvasac izmešati, napraviti udubljenje, dodati ulje ,vodu, biber, ljutu papriku, mladi luk, peršun . Zamesiti testo izručiti na radnu površinu i mesiti rukom oko desetak minuta, dok ne dobijete meko testo, po potrebi dodati još malo brašna ili vode. Testo oblikovati u kuglu, blago premazati sa malo ulja i vratiti nazad u vanglicu. Pokriti providnom folijom i ostaviti na toplom mestu da se udvostruči. Napraviti veknu, staviti u tepsiju papir za pečenje i prebaciti hleb. Zaseći ga na nekoliko mesta i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne bude pečen.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam