Kisela paprika sa peršunom i belim lukom

Objavljeno 22.09.2018. od Verica Poznanovic

Opis

Ovde se ne dodaje voda,od sirceta i šecera bude sasvim dovoljno tecnosti a i sama paprika pusti sopstveni sok. Potrebno je: 5kg očišćene i po želji isečene crvene paprike, 1l sirćeta, 500g šećera, 250g soli, 1 kesica konzervansa od 5 g, 2-3 glavice belog luka i seckani peršunov list, lovorov list, biber u zrnu sve po ukusu. Priprema: Sirće, šećer, so i konzervans staviti u dublju šerpu na vatru da provri. U ključalo stavljati deo po deo paprike, na kratko da se probari. Papriku vaditi da se ohladi i ocedi. Kada su se ohladile paprika i tečnost u kojoj su se kuvale, spojiti ih dodati vezu sitno iseckanog pešunovog lista i sitno iseckane 2-3 glavice belog luka. Paprika treba da stoji 24 časa i povremeno se promeša. Sutradan pakovati u tegle, nalivati tečnošću u kojoj su se kuvale paprike.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam