Kvasac je sićušan mikroorganizam prirodno prisutan u vazduhu i zemljištu, koji omogućava proces fermentacije. Funkcioniše kao mikroskopska fabrika, pretvarajući jednostavne...
Pozivamo vas da se registrujete ili ulogujete na našu platformu Mesimo zajedno, postavite svoje recepte i postanete deo naše Mesimo zajedno zajednice.

Održiva budućnost počinje danas – kakve veze imaju kvasac i održivost?
Zaštita životne sredine i očuvanje resursa postaju prioritet u svim sektorima, te su se ove teme dotakle i naših domova....

Čudesan svet kvasca u gastronomiji: laki recepti za uživanje!
Upotreba kvasca u gastronomiji je veoma raznolika – od pečenih proizvoda, fermentisanih namirnica, soseva, pa čak i veganskih specijaliteta. Ljudi...
Naša filozofija
“Mesimo zajedno” je naša virtuelna pekara, mesto gde se strast prema pecivima pretvara u stvaralačku magiju. „Mesimo zajedno“ je vaša prilika da dodirnete tradiciju, zagrlite inovacije i napravite mesto na trpezi za nova sećanja.
Nudimo vam više od recepata; nudimo vam šansu da, korak po korak, otkrijete kako se uz malo strpljenja i mnogo ljubavi može stvoriti savršenstvo koje se topi u ustima. Naša misija je da vas uvedemo u svet gde se svaki gram brašna, svaka kap vode i svaka mrvica kvasca računa. Svaki klik na naš sajt je poziv da zamesite svoj komad sreće.
Pridružite se našoj zajednici gde testo nije samo hrana, već simbol doma, topline i zajedništva. Dobrodošli u prostor gde se peče srcem, gde svaki hleb peva svoju pesmu, gde je svaki zalogaj priča za sebe.
Prijavi se za radionicu
Otkrijte tajne majstorskog zamesa testa i učite od vrhunskih pekara u inspirativnom okruženju Lesaffre Baking Centra.
Zanimljivosti
Najnovije

Kulinarski vodič: Tajna savršenog peciva – Koji kvasac odabrati?
Kada je testo u pitanju, kvasac je glavni igrač. On je taj koji daje volumen, prozračnost i neodoljiv miris svakom...

Sneško Belić na nekoliko načina
Svi vole dobro da jedu ali i da je hrana oku lepa. Sneško Belić je nešto što može biti i...

Mirisi praznika: Kvasac za Novu godinu i Božić
Praznični dani donose poseban duh – vreme je za radost, porodicu i mirisne poslastice koje greju dušu. Nova godina i...

Zamrzavanje svežeg testa – kada i kako to raditi da biste dobili najbolji rezultat?
Zamrzavanje svežeg testa može biti pravi spas kada želite uvek biti korak ispred, pogotovo u trenucima kada nemate vremena za...

Kako pravilno očistiti mikser posle mešenja testa – trikovi koji će vam olakšati život
Svaki ljubitelj domaćeg hleba, peciva i kolača zna da je mikser nezamenljiv pomoćnik u kuhinji. Ali, koliko god da nam...

Jesen i ishrana
Smena godišnjih doba je izazovna za naš organizam. Može da doprinese iscrpljenosti i malaksalosti organizma. Jesen dodatno teško podnosimo jer...