Blini slana varijanta
Opis
Blini su male ruske palačinke, koje su posebne po tome što se prave sa kvascem. Bline se tradicionalno pripremaju na kraju zime u čast rađanja novog sunca.
Potrebno je:
200g brašna,
2dl mlakog mleka,
100g margarina,
2 jaja,
1/2 kesice suvog kvasca,
kašičica šećera i
malo soli.
Za filovanje:
100g salame, 100g rendanog sira.
Priprema:
Pomešati brašno, kvasac, so i šećer.
Dodati u posudu s brašnom istopljen margarin, jaja i mleko pa dobro sve sjedinite. Pokriti kuhinjskim krpom i ostaviti da odstoji oko 30 minuta.
Uvećem tiganju koji je predhodno namašćenj peći , 3-4 komada odjednom, par minuta s jedne strane, par minuta s druge strane dok lepo ne porumene.
Redjanje, palačinka, salama, rendani sir. Blini, mali palačinci, voli ih cela porodica a bogami i komšiluk.
Ukrasiti po ukusu.