Čokoladni hleb
Opis
Čokoladni hleb
Ovaj hleb se ne seče on se kida, to mi se jako dopada.
Za testo je potrebno:
100ml tople vode,
1 kockica kvasca,
100g šećera,
200ml toplog mleka,
50g otopljenog margarina,
1 jaje,
narendana korica od 1 narandže,
1 vanilin šećer,
pola kašičice soli i
oko 500g brašna.
i još:
150g otopljenog margarina,
100g šećera,
2 kašike kakaoa i
kockice čokolade.
Priprema:
U vodi sa malo šećera razmutiti kvasac i ostaviti da zapeni.
Posebno pomešati ostatak šećera, mleko, margarin, jaja, so, koricu narendanu koricu narandže, vanillin šećer, dodati kvasac i sa brašnom zamesiti testo. Pokriti i ostaviti da naraste. Od testa kidati male loptice, svaku puniti sa pola kockice čokolade i opet oblikovati u lopticu. Umočiti svaku lopticu u margarin, pa u mešavinu šećera i kakaoa i ređati u kalup za kuglof. Ostaviti da opet naraste i peći u zagrejanoj rerni na 180 C dok ne porumeni. Malo prohladiti, pa okrenuti na tanjir. Po želji preliti sa čokoladom i ukrasiti po ukusu.