Hleb

Objavljeno 28.02.2019. od Verica Poznanovic

Opis

Potrebni sastojci:

· 500g heljdinog brašna,

· kesica suvog kvasca,

· 300 ml mlake vode,

· dve ravne kašičice soli I

· 2 kašike ulja.

Priprema:

U veću posudu dodajte suvi kvasac, brašno, mlaku vodu, so i ulje, pa umesite glatko testo. Po potrebi, dodajte malo brašna dok mesite.

Testo premestite u posudu koju ste prethodno premazali uljiem, prekrijte krpom i ostavite da odstoji oko sat vremena, sve dok duplo ne naraste.

Naraslo testo prebacite na pobrašnjenu površinu, pa ga ponovo zamesite i na kraju stavite u nauljeni pleh, pa ostavite testo oko 30 minuta da još malo nadođe. Pre nego što hleb stavite u rernu, napravite nekoliko rezova nožem po površini.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 °C , pecite oko 45 minuta, odnosno sve dok hleb ne dobije lepu zlatkastu boju. Izvadite hleb, umotajte ga u krpu i ostavite par minuta da se ohladi.

0
0

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam