Hleb

Objavljeno 16.03.2019. od Verica Poznanovic

Opis

Potrebno je:
200g integralnog brašna,
150 g ražanog brašna,
50 g heljdinog brašna,
450 ml mineralne ili obične vode,
3 kašike ulja,
1 kašičica suvog kvasca,
1 kašičica soli i
semenke (lan, susama, bundeva….)

Priprema:

Izmešati integralno, ražano i heljdino brašno.
Dodati kašičicu soli i razne semenke (lan, suncokret, bundeva) i jednu kašičicu suvog kvasca.
Sipati tri kašike ulja i sa 4.5 dl mineralne (ili obične) vode i zamesiti testo.
Dobro umesiti testo i ostaviti da odstoji oko pola sata.
Pleh u kome će se peći hleb podmazati i posuti brašnom.
Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pedeset minuta u zavisnosti od debljine testa, duže ili kraćea i od same rerne. Po potrebi smanjiti temperaturu.

0
0

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam