Hleb
Opis
Potrebno je:
350g raženog brašna,
200g integralnog brašna,
25 g svežeg kvasca,
1 kašičica šećera,
so po ukusu,
3 kašike belog brašna i
voda po potrebi da se umesi fino mekano testo
Priprema:
Razmutite kvasac u malo mlake vode, dodajte 3 kašike belog brašna, šećer nemojte dodavati so.
Raženo i integralno brašno, izmešajte dodajte nadošao kvasac so i mlaku vodeu umesite ne mnogo tvrdo testo.
Stavite testo u činiju podmazanu uljem, pokrite i ostavite na toplom mestu, dok se ne udvostruči zapremina.
Napravite veknu od testa, u tepsiju stavite papir za pečenje, veknu stavite u tepsiju i oštrim nožem presecite plitko na nekoliko mesta.
Rernu zagrejte i pecite na 180 stepeni, dok hleb ne bude pečen .
Nemojte za to vreme otvarati vrata rerne.
Komentari