Hleb sa kobasicom

Objavljeno 11.04.2018. od Verica Poznanovic

Opis

Potrebno je:

pola kockice kvasca,
1 kašičice soli,
1 kašičica šećera,
500g brašna i
mlaka voda.

Priprema:

Kvasac razmutiti sa malo mlake vode, šećerom i malo brašna pa ostaviti da nadođe. U vanglu nasuti brašno, nadošli kvasac i so. Vode dodati toliko da dobijete srednje gusto testo,mesiti dok ne počne da se odvaja i ne lepi za prste,ako treba dodajte još brašna. Ostaviti testo da naraste. Premesite formirajte veknu, zasecite nožem i u zasečene delove utisnite “ Ekstra tanku kobasicu sa ukusom paprike“ stavite u tepsiju da još malo odmara .Peći hleb u zagrejanoj rerni dok ne dobije lepu zlatnu boju.

0
5

Povezano

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam