Hleb sa medom

Objavljeno 28.09.2022. od Verica Poznanovic

Opis

Sastojci:

280 ml vode,
2 kašike meda,
2 kašike ulja,
1 kašičica soli
1 kašičica šećera,
1 kesica suvoga kvasca i
800 g brašna.

Priprema:

Kvasac pomešajte sa šećerom i mlakom vodom, pa ostavite 10-ak minuta da se aktivira. Kada je zapenio dodajte postepeno brašno i sve ostale sastojke, med, ulje,so i brašno. Ostavite ga na toplom mestu da narasta oko sat vremena. Nakon toga ga izvadite na površnu koju ste posuli brašnom, pa ga dobro rukama premesite. Stavite ga u podmazan kalup za hleb, pa stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni i pecite oko 30 minuta poklopljen poklopcom, a pred kraj pečenja skinite poklopac oko 10 minuta. Kada je pečen izvadite ga iz kalupa i ostavite da se prohladi, a potom ga zamotajte u pamučnu krpu.

Ja sam od dela obvoga testa odvojila oko 300g i napravila pogaču sa dunjama i grožđem.

0
0

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam