Hleb sa pečenom bundevom

Objavljeno 23.02.2019. od Verica Poznanovic

Opis

Potrebno je:

300g pečene bundeve.
1 dcl mlake vode.
1 kesica suvog kvasca,
1 kašičica šećera,
1 kašičica soli,
3 kašike semenki susama,
3 kašike semenki suncokreta,
oko 700g brašna.

Priprema:

Kriške bundeve sa korom ispeći . Ohladiti i kašikom odvojiti bundevu od kore, izgnječiti viljuškom.
U 1 dcl mlake vode staviti 1 kašičicu šećera, kesicu suvog kvasca, da odstoji par minuta pa dodati bundevu, semenke susama , suncokreta, so i brašno. Zamesiti testo dobro izraditi i ostaviti da nadođe.
( Količina brašna zavisi od bundeve, kad zamesimo testo da se ne lepi za ruke).
Kad nadodje testo staviti na radnu površinu posutu brašnom, podeliti na 2 dela oblikovati vekne, uvaljati u brašno i staviti u pleh podmazan I posut brašnom ili obložite papirom za pečenje. Vekne po vrhu zarezati nožem,
ostaviti da rastu oko 30 minuta pa peći na 180 stepeni 30 minuta.

0
0

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam