Hleb sa semenkama bundeve

Objavljeno 15.04.2022. od Verica Poznanovic

Opis

Potrebno je:

600g brašna,
2 kašičice soli,
5 kašika kisele pavlake,
1 kašičica šećera,
200 do 250 ml mlake vode,
4og svežeg kvasca i
100g očišćenih semenki bundeve.

Priprema:
U mlaku vodu staviti izmrvljeni kvasac i jednu kašičicu šećera.
Dodati dve kašičice soli i pet kašika pavlake.Ostaviti na toplom mestu da nadođe. Kada kvasac nadođe, staviti ga u brašno, dodati semenke bundeve i zamesiti testo. Ostaviti umešeno testo da odmara oko 30 minuta, pa ga premesite i stavite u podmazanu i brašnom posutu tepsiju. Ostaviti da odmara još oko pola sata, stavite u zagrejanu rernu na 250 C da se peče dok lepo ne porumeni oko 50 minuta. Hleb naš nasušni, ništa bez domaćeg hleba, mi ga bezo raščerupamo, topao hleb te prosto mamai…

0
0

Povezano

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam