*Lavirint*

Opis

Za testo:
200 ml mleko
20 g alfa kvasca
1 kašičuca šećera
1 vanilin šećer
75 ml ulje
1/2 kašičice so
450 g btašna
Za premazivanje:
po potrebi nutela
po potrebi mleko
Za posipanje:
po potrebi šećer u prahu
Priprema:Alfa kvasac izmrviti i staviti u dublju posudu,dodati 1 kašičicu šećera,mlako mleko,50 g brašna,izmešati i ostaviti da odstoji 10 minura.Nakon toga u smesu dodati vanilin šećer,ulje,posoliti i,postepeno dodajući preostalo brašno(400 g) zamesiti testo.Prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti da odstoji 40 minuta.
Nadošlo testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini,oklagijom razviti u krug,te središnji deo premazati nutelom.
Zaseći po sredini u oiku krsta,podviti sva 4 kraja testa,pa testo od nutele do kraja(ka ivici) ptemazati mlekom.
Skupitu krajeve(od središnjeg dela,gde je zasećčeno) i urolati i krug.
Pekač premazati margarinom,od testa napraviti oblik*lavirinta“i staviti u pekač.Prekriti providnom prianhajyćom folijim i ostaviti da odatoji 30 minutsa.
Nakon toga staviti u dobro zagrejanu rernu i peći na 200 stepeni 20 minura.
Gotov*lavirint*izvaditi iz rerne.
Posuti šećerom u prahu i ostaviti da se prohladi.
Seći na parčad željene vičine,servirati i poslužiti.
KOMENTAR:
Ovo pecivo neobičnog naziva je moj omiljeni prolećni recept,jer je veoma ukusno,mekano i savršeno se slaže uz šoljicu popodnevne kafe koju ispijam na terasi sa prvim prolećnim zracima sunca.Umesto nutele možete koristiti eurokrem.

0
0

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam