Lepeza

Objavljeno 23.09.2022. od Verica Poznanovic

Opis

Potrebno je:

800g brašno,

1kocka svezeg kvasca,

1 kasika šecera,

2 kasicice soli

2 jaja,

150ml toplog mleka,

200ml kisele pavlake i

100ml ulje.

.

Za dekoraciju:

seme susama za posipanje.

Za premazivanje:100g margarinai

1 žumance.

Priprema:

Rastvorite kvasac u mlakom mleku, dodajte pavlaku,šećer, so, jaja, ulje i sve dobro sjediniti. Dodajte brašno i umesite glatko testo. Ostavite da testo raste jedno pola sata.Radnu površinu posuti brašnom, i izručiti testo Testo iseći ga na trouglove (trouglovi ne moraju svi biti jednaki). Okruglu tepsiju obložite papirom za pečenje i ređajte trouglove, prvi pa 3/4 drugog da preklopi prvi i tako redom dok sve ne poptrošite. Na svaki trougao stavite malo margarina, Pogaču premažite žumancetom i pospite susamom. Zagrejte rernu na 180 stepeni i pecite pogaču dok lepo ne porumeni. Pečenu pogaču izvadite iz tepsije i ostavite da se ohladi.

0
0

Povezano

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam