Lisnate kiflice

Objavljeno 28.05.2015. od Mesimo zajedno

Opis

Testo:

40 g svežeg Vrenje kvasca
250 ml mleka
1 kašičica šećera
200 ml ulja
250 ml jogurta
2 kašičice soli
800 g mekog brašna tip 400
125 g margarina

nadev:
po želji. sir, kačkavalj, pica

premaz:
1 jaje
malo ulja

Priprema :

1. U mlako mleko staviti šećer, 2 kašike brašna i izmrvljen kvasac i ostaviti 10 mnuta da nadodje.

2. Brašno pomešati sa solju, uljem, jogurtom sobne temperature i dodati nadošli kvasac. Najbolje je da prvo stavite pola količine brašna, kvasac i malo varjačom izlupati testo. Polako dodajući brašno mesite testo rukama dok ne dobijete testo koje se ne lepi za ruke. Ostaviti ga 15 minuta prekriveno da malo kisne.

3. Nadošlo testro podeliti na 6 loptica, malo ih na pobrašnjenoj podlozi premesiti i ostaviti jos 15 minuta.

4. Svaku lopticu testa rastanjiti u krug i zrakasto je zaseći na 8 delova, sredina treba da ostane cela.

5. Na sredinu tako pripremljenog kruga narendati zamrznuti margarin.

6. Margarin unakrsno preklopiti zasečenim testom.

7. Dobićete lopticu koju ne smete pritiskati niti dodatno sabijati. Tako pripremljene loptice ostaviti jos 15 minuta da narastu.

8. Svaku lopticu rastanjiti u krug, iseći na 8 trouglova, staviti nadev po želji na širi deo i saviti u kiflu sa što vise namotaja.

9. Kad sve kifle smotate, uključiti rernu na 250 stepeni, premazati kiflice jajetom umućenim s malo ulja i peći ih u zagrejanoj rerni do rumeno žute boje.

10. Kiflice će se prilikom pečenja razlistati i otvoriti po vrhu, ali je to normalno i ne kvari im ukus.

Po receptu Javorke Filipović

1
0

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam