Piroške

Objavljeno 26.05.2015. od Mesimo zajedno

Opis

3 jajeta
300 g sitnog sira
1 dl vode
1 dl mleka
1 kašičica sirćeta
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
1 kašičica praška za pecivo
1 čaša kiselog mleka
20 g Vrenje kvasca
1100 g brašna i ulje za prženje

Pomešati vodu i mleko, pa dodati šećer i kvasac. Sir i jaja sjediniti, dodati kiselo mleko, pa sve
sjediniti. U brašno umešati so i prašak za pecivo, dodati masu sa sirom, kvasac i na kraju kašičicu
sirćeta. Sve lepo umesiti da dobijete masu koja se ne lepi za prste. Staviti testo u kesu i ostaviti 60
minuta da odstoji u frižideru. Nakon toga razviti koru pravougaonog oblika debljine 1/2 cm. Seći
piroške u veličini koju želite.
Posudu sa uljem staviti na vatru i pržiti piroške dok ne porumene, voditi računa da ne pregore.
Služite po želji uz jogurt, mleko, pavlaku…

Prema receptu Gvozdene Živković

0
0

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam