Pogača sa jogurtom
Opis
Potrebno je:
600-700 g brašna,
200 ml mleka,
200 ml jogurta,
1 kockica kvasca,
1 kašika šećera,
so,
50 ml ulja i
1 jaje.
Za filovanje:
100g rendanog sira i 1 jaje.
Za premazivanje
1 žumance.
Za posipanje
susam i mak.
Priprema:
Kvasac razmutiti sa malo mleka brašna i šećera, ostaviti da odstoji.
Dodati mleko, jogurt, ulje, jaje, brašno, so po ukusu i zamesiti testo. Testo ostaviti da naraste. Rastanjiti ga oklagijom, posuti rendanim sirom pomešanim sa jednim jajetom. Preklopiti i iseći na trake, trake motati kao klupče. Tepsiju podmazati staviti klupko, premazati ga žumancetom i posuti semnkama. Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći dok pogača lepo ne porumeni. Kao u stara dobra vremena daj malo……
Komentari