Pogača sa sirom

Objavljeno 30.03.2016. od Adilja Hodza

Opis

Sastojci

500 grama brašna

malo sloli

20 gram kvasca

kašičica šećera

1 dcl.vode

2 dcl. mleka

120 grama margarina

2 jaja

Fil:

500 grama sitnog sira

2 jaja

šolja jogurta

Za premaz:

žumance i

susam za posipanje
Priprema

U mlaku vodu pomešati šećer i kvasac , ostavite desetak minuta da odstoji. Brašno presajati, dodati so,jaja, margarin mleko i na kraju nadošli kvasac. Zamesite testo rukom, pokrijte krpom i ostavite na toplom da se udvostuči. Nadošlo testo premesite i podelite u šest jednakih delova. Fil sjedinite. Jedan deo testa rastanjite i prebacite u nauljenoj tepsiji u kojoj ćete peći, premažite delom fila, i nastavite postupak, deo testa, fil, i sve tako redom dok ne potrošite sava materijal…. završite sa testom. Premažite žumancetom i pospite susamom. Pogaču isecite na osam delova (kao tortu) i ostavite još desetak minuta da odstoji. za to vreme uklljučite rernu na 250 stepeni da se zagreje. Pecite pogaču na 200 stepeni 40-50 minuta ili dok ne porumeni. (pogaču malo zapecite a onda prekrijte pek papirom da odozgo ne bi pregorela i tako je pecite bar pola sata, zatim sklonite papir i pecite da porumeni). Pogaču poslužite toplu.

0
5

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam