Posni slavski kolač
Opis
Potrebno je :
400 ml mlake gazirane vode
1 kašika šećer
40 gr kvasac
50 ml ulja
3 kašičice soli
1 ravna kašika kurkume
900 gr brašna
I još je potrebno :
100 gr majoneza
slavski ukraci
Priprema :
U mlaku gaziranu vodu dodajte šećer,3 kašika brašna i izmrvite kvasac.Promešati i ostavite par minuta da se aktivira kvasac.U drugu posudu isipati polovinu pripremljenog brašna,dodati kurkumu,so,ulje i isipati nadošli kvasac.Uz pomoć preostalog brašna zamesite glatko testo.Testo pokrijte samolepljivom folijom ,ostavite da se udvostruči.
Naraslo testo premesiti pa loptu stavite na sredini šerpe u kojoj će se peći.Premazati posnim majonezom i poređati ukrase.Rernu ugrejte na 200 C pa peći prvih 10 minuta a zatim preko testa stavite pek papir da bi kolač sačuvao lepu rumenu boju smanjite temperaturu na 180 C i dopeći još 30 minuta u zavisnosti od rerne.
Prijatno !
Komentari