Punjena pogača

Objavljeno 27.04.2019. od Verica Poznanovic

Opis

Potrebno je:

500g brašna,
1 kesica suvog kvasca ili 20g svežeg kvasca,
250 do 270 ml mlake vode,
100g masti,
1 kašičica soli,
1 kašičica šećera,
pola kašičice bibera i
100g rendanog sira po vašem ukusu.

Potrebno je za filovanje :
3- 4 kašike ajvara,
100 g rendanog sira i
100 g tanko isečene salame na kolutove.

Za premazivanje:

1 žumance.

Priprema:
U vanglicu izmešati brašno, so i biber. U šolju staviti kvasac, kašičicu šećera i dodati 150 ml mlake vode, izmešati i ostaviti da nadođe kvasac.
Dodati nadošli kvasac u brašno, mast, rendan sir, ostatak vode i dobro sjediniti testo
Testo blikovati u loptu, premazati sa vrlo malo ulja i vratiti u vanglicu.
Pokriti sa providnom folijom i ostaviti na toplom mestu da se testo podigne.
Naraslo testo izručiti na radnu površinu, koju ste blago posuli brašnom i premesiti testo.
Rastanjiti testo u pravougaonik debljine 1cm
Premazati 2/3 testa sa ajvarom, posuti sa renanim sirom i poređajte kolutove salame.
Znači dve trećine testa sam premazala sa ajvarom i filovala sa ostalim sastojcima a ostatak sam isekla na trakice 1cm široke i uplela po tri u pletenicu , koje sam prebacila preko zavijenog testa. Zaviti testo u krug i spojiti krajeve.
Uzeti okruglu tepsiju, šerpu,obložiti papirom za pečenje i prebaciti pripremljeno testo.
U sredinu staviti neku ćasu da se testo ne zalepi pri pečenju.
Pokriti sa providnom folijom i ostaviti da raste još oko 45minuta.
Naraslo testo premazati sa žumancetom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 175°C oko 15 minuta, povećati temperaturu na 200°C još 40 do 50 minuta ili dok vam lepo ne porumeni.

Uživajte u svakom zalogaju!

0
0

Povezano

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam