Smazalice
Opis
Potrebno je:
1 kg brašna
2 kašike brašna
2 čaše jogurta
1/2 šoljice ulja
1 čaša mleka
1 kocka Alpha kvasca
1 kesica praška za pecivo
3 žumanceta
1 jaje
1 čaša kisele pavlake
250 g margarina
200 g salame
po potrebi so
50 g susama
Priprema:
Izrendati salamu. U posudi razmutiti kvasac sa malo mlakog mleka i ostaviti da nadođe. U nadošao kvasac dodati brašno, so, margarin, jogurt, ulje, mleko i prašak za pecivo pa umesiti testo i ostaviti da naraste. Testo podeliti na 4 jufke. Sjediniti žumanca, 2 kašike brašna i pavlaku. Jufke razviti oklagijom na pobrašnjenoj radnoj površini, premazati pripremljenim filom a zatim posutu rendanom salamom. Potom jufke uviti u rolat i seći na komade duge 10 cm. Ređati u pleh obložen papirom za pečenje, premazati ih umućenim jajetom, posuti susamom i peći na 200 stepeni, dok ne porumene.
Po receptu Marine Zdravković
Komentari